Denk jij ook bij energie vergelijk: “meh, saai”? Dan behoor je waarschijnlijk tot de meerderheid in Nederland. Want energie vergelijk is natuurlijk geen flitsende hobby. Maar, wanneer je er even voor gaat zitten kan het je toch heel wat geld opleveren. En dán wordt het toch interessant.
Energie vergelijk is hartstikke moeilijk!
Vroeger was energie vergelijk een lastige klus. Je moest van alle aanbieders de verschillende tarieven opvragen en dan alle papieren naast elkaar leggen. Dat was nog een hele rekenpartij waar je rustig een weekendje voor kon uittrekken. Nog vroeger was het hartstikke gemakkelijk. Er was maar een aanbieder en je had dus geen keuze. En geen concurrentie. Tegenwoordig is energie vergelijk een klusje dat je even tussendoor kunt doen. Je vult je gegevens in op de site en met een paar muisklikken komt er een advies uitrollen. Met dat advies kun je natuurlijk doen wat je zelf wilt. Maar soms kan energie vergelijk je erg veel geld opleveren aan het eind van het jaar. En daar ging je natuurlijk voor zitten.
Energie vergelijk prima. Maar overstappen is hartstikke moeilijk!
Nadat je een goed energie vergelijk gemaakt hebt, kun je ervoor kiezen om over te stappen naar een andere aanbieder voor gas en stroom. Maar daar zien veel mensen toch tegenop. De energieleveranciers geven je nou niet direct het gevoel dat overstappen iets is waar ze op zitten te wachten. Toch valt ook overstappen enorm mee. Op de site waar je het energie vergelijk hebt gemaakt, kun je aangeven te willen overstappen. En dan wordt het voor jou geregeld. Zo gemakkelijk gaat dat. Het enige dat je zelf nog hoeft te doen is het invullen en doorgeven van je meterstanden. Dit is én voor de eindafrekening bij de oude leverancier én voor de nieuwe leverancier als uitgangswaarde.
Overstappen kost veel geld
Overstappen na het maken van een energie vergelijk hoeft helemaal geen geld te kosten. Wanneer je aan het einde van de looptijd van je contract overstapt, ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. In andere gevallen kan een contract opengebroken worden. Meestal staat daar wel een boete op. Maar wanneer je contact opneemt met je nieuwe aanbieder, zal deze in veel gevallen jouw boete willen betalen. Zo blij zijn de energieleveranciers met nieuwe klanten. Je kunt zelfs aangeven dat je over een x-aantal maanden, als je contract afloopt, wil overstappen. Dan heb je het alvast goed geregeld.