Stel je voor: je hebt binnenkort een gala, bruiloft of een ander formeel feest. Je hebt je schoenen en je jurk al gevonden, je nagels in bijpassende klejr gelakt en 4 verschillende kapsels geoefend waar je online tutorials vond, ook al weet je dat je je haar waarschijnlijk toch weer los zal dragen als het niet lukt. Je hebt je lippenstift al uitgekozen, een cadeau geregeld voor de host, maar je blijft het idee hebben dat je iets vergeet. Dan sta je voor de deur, klaar om weg te gaan, en pak je vol automatisme je handtas. Dan komt de schrik: die enorme afgedragen tas past natuurlijk niet bij je galajurk! Je probeert je te bedenken of je nog iets anders hebt liggen wat beter past, maar weinig tassen lenen zich voor formele outfits. Gelukkig is daar: de clutch!

Wat is een clutch?

Een clutch is een soort handtas in zijn simpelste vorm. Een schoudertas of handtas kan een formele outfit al snel lomp over laten komen door de bandjes en handvaten. Daarom is de clutch bedacht als klassieke tas voor speciale evenementen. Een clutch is een klein tasje zonder enige vorm van handvaten; het is bedoeld om in je hand vast te houden. Zo verstoort de tas je jurk niet door een band of handvat over je schouder of kruislings over je lichaam; je jurk die je zo precies hebt uitgekozen en die sieraden die alles accentueren blijven compleet op zichzelf staan, met je clutch als klein extra accessoire waarin jij handig alleen je telefoon of portemonnee in mee kan nemen.

Waarom een clutch kopen?

Een clutch is niet alleen ontzettend modieus, het is ook nog eens heel handig. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je met een enorme tas rondloopt terwijl je eigenlijk niet zoveel ruimte nodig hebt? Een keer een avondje uit, een formele gelegenheid of een ander soort feestje – vaak wil je gewoon even lekker dansen, en je geen zorgen maken over al je spullen of waar je die onbewaakt achter gaat laten. Je hebt op zo’n avond ook niet veel nodig: je telefoon, je portemonnee of wat losgeld, misschien een ticket of kaartje voor het evenement. Dat past makkelijk in een kleine clutch. Die neemt niet af van je outfit maar kan toch een ontzettend leuk accent zijn. Match de kleur met je hoogste hakken of je mooiste sieraden, zodat de clutch altijd past bij je feest- en formele outfits!