De hoeveelheid pakketten die de afgelopen jaren verstuurd worden is flink gestegen. Niet alleen nu tijdens de feestdagen dat mensen onderling pakjes versturen naar hun geliefde over zee maar eigenlijk het hele jaar door. Online shoppen is niet meer weg te denken bij veel mensen. Het gemak wat wordt ondervonden, waar we de deur niet eens meer uit hoeven voor de meest uiteenlopende producten is een belangrijk iets geworden.

Alle soorten en maten

Eigenlijk is het zo gek niet te bedenken of het kan tegenwoordig verstuurd worden. Van wat zaden om in de tuin te planten, die in een minuscuul zakje door de brievenbus kunnen. Tot volledig uitgegroeide planten van ruim een meter hoog. Alles is tegenwoordig te verschepen en bij mensen af te laten leveren. Vroeger waren we gebonden aan de brievenbus waar alles doorheen moest passen. Tegenwoordig rijdt de postbode meerdere keren per week door de straat met buitenproportionele pakketten. De post heeft dus ook gescheiden afdelingen met post die door de  brievenbus past en alles daarbuiten. Voor veel bedrijven is het dan ook een uitkomst om een brievenbusdoos te gebruiken. Deze dozen zijn exact de maximaal toegestane maat van de brievenbus. Dit scheelt vaak verzendtijd maar ook geld om te versturen. Het is namelijk goedkoper om brievenbus items te versturen dan maten die groter zijn dan dit. Het scheelt de postbedrijven ook een hoop tijd om deze twee deling te maken. Het milieu komt hier ook alleen maar ten goede mee. Dit doordat het minder ruimte in beslag neemt en er met één rit zo veel mogelijk dozen meegenomen kan worden.

De feestdagen

Het drukste moment van het jaar is toch wel de feestdagen voor de postbedrijven. Eerst is er black Friday waar veel bedrijven stunten met hun aanbiedingen, dit wordt gevolgd met cyber Monday waar de online bedrijven stunten met de prijzen. Dit zorgt ervoor dat een hoop pakketten worden verstuurd. Al deze postdoosjes dienen gesorteerd te worden en meegegeven met de juiste koerier. Hier zit een enorm logistiek proces achter wat in één weekend volledig vol loopt. Dit in combinatie met de reguliere drukte die kerst met zich mee brengt, er worden meer brieven verstuurt maar ook meer cadeautjes naar familie en vrienden. Veel van dit soort post bedrijven nemen in deze tijd dan ook extra personeel aan om in de drukte te kunnen voorzien. Het blijft elk jaar weer een grote uitdaging maar wel valt het op dat er een stijgende lijn zit en de postbedrijven steeds beter omgaan met deze periode.