Met een Crosley platenspeler haal je een stukje verleden terug in huis. En met dat verleden komt een stukje nostalgie, zo was het vroeger. Maar hoe was het vroeger ook alweer? En hoe zit dat nou precies met die Crosley platenspeler?

De langspeelplaat

De langspeelplaat of grammofoonplaat werd uitgevonden door Emile Berliner. Hij was een Duitse elektrotechnicus die naar Amerika emigreerde en ging werken bij The Bell Telephone Company. Daar ging hij aan de slag met uitvindingen van Edison. Hij wilde geluid nog beter kunnen opslaan. Zo ontwierp hij een platte plaat met groeven in spiraalvorm. De grammofoonplaat was geboren. Dat was aan het eind van de 19e eeuw en sindsdien is er flink wat gebeurd met die grammofoonplaat.

Crosley platenspeler: jaren 50 gevoel

De eerste echte langspeelplaat op vinyl verscheen in 1948. Vanaf toen ging het snel. Mede ook door de populaire jukebox. De singeltjes en langspeelplaten speelden een grote rol in de cultuur van de jaren 50 en 60. En het is juist naar die tijd dat de Crosley Platenspeler je mee terugneemt. De platenspeler heeft echt die jaren 50 uitstraling en lijkt zo weggehaald te zijn uit het decor van de populaire serie ‘Happy Days’. Misschien herinner je je nog wel dat in de openingstune van de serie de singeltjes op vinyl een grote rol spelen.

Sfeer in je huis

De Crosley platenspeler brengt die unieke sfeer terug in je huis. Doordat je kan kiezen uit meerdere kleuren past de platenspeler altijd in je interieur. Het is leuk om ook nog andere items uit die periode in je huis te zetten om de jaren 50 stijl nog eens extra te benadrukken. En heb je de Crosley platenspeler aangeschaft dan kun je opzoek naar singles en langspeelplaten. Misschien heb je daarvan nog een paar op zolder liggen. Maar dat hoeft niet want de vinylplaat komt weer helemaal terug. Het moet dan ook niet moeilijk zijn weer een verzameling platen aan te leggen, net zoals je vroeger had. En dan hoef je ze alleen nog maar neer te leggen op je Crosley Platenspeler om te genieten van dat nostalgische geluid.