Displayport vind je online

Een displayport komt altijd goed van pas als je vaak laptops, tablets etc. gebruikt. de displayport wordt gebruikt voor het aansluiten van je laptop aan een ander scherm. Op de meeste apparaten kan een displayport makkelijk aangesloten worden. Als je er zeker van wilt zijn dat je laptop op een beeldscherm aangesloten kan worden, is het aanschaffen van een displayport een goede zet.

Displayport plaatje

Displayport voor je bedrijf

Waar komt het nu vaker voor dat een beeldscherm aan een laptop aangesloten moet worden dan op kantoor. De meeste computerschermen kunnen door middel van een displayport zonder enige moeite worden aangesloten. Mocht het zo zijn dat je medewerkers met een laptop werken, is het handig om deze te voorzien van een displayport. Het is echter wel verstandig om goed te kijken naar de aansluitingen van de laptops en de beeldschermen. Erg oude apparaten zijn soms helaas niet voorzien van de juiste ingangen voor een displayport. Behalve dat het werken op een groter scherm erg fijn is, kan deze kabel ook een vereiste zijn bij het geven van een presentatie bijvoorbeeld.

Wat kan ik met een displayport?

Nu heb je gelezen waar je deze kabels voor kunt gebruiken, maar het is ook wel even handig om te weten wat het dan precies is. De kabels worden gebruikt om beeld op je laptop of tablet over te zetten naar een groot scherm. De schermen zullen daardoor allebei hetzelfde beeld presenteren. Dit is vooral handig als je een presentatie moet geven en zelf gemakkelijk wilt kunnen overschakelen. Je kunt met deze kabels laten zien wat je aan het doen bent zonder dat je er mee moet stoppen. Je kunt dus op een eenvoudige manier mensen laten meekijken op jouw laptop via een scherm.

Zelf een displayport kopen

Niet alleen voor bedrijven kan het handig zijn. Ook voor mensen die thuis werken is deze kabel erg handig in gebruik. Als particulier kun je de kabel aanschaffen als je meerdere dingen tegelijk moet doen op je laptop. Als je een nieuwere laptop hebt, heb je waarschijnlijk alleen een Thunderbolt poort. Toch kun je deze poorten ook aansluiten met de mini DP- kabels.

Online

Je weet nu genoeg over de kabels om er een te kopen. Er zijn meerdere sites op het internet waar je de juiste kabels kunt vinden. Gewoon van achter je laptop kun je alle benodigde kabels bestellen. Kijk wel goed naar de uitleg bij elke kabel, want het zijn er een heleboel. Op de meeste sites leggen ze heel goed uit welke kabel je het best kunt gebruiken in jou situatie. Benieuwd geworden naar het gemak van de kabels, schaf dan ook de kabels aan en ervaar de gemakken zelf.