Ze zeggen dat ouderdom met gebreken komt. En dat kan best wel waar zijn op sommige gebieden. Je wordt wat kaler, er gaan haren groeien op plekken waar dat eerst niet gebeurde en je komt en blijft minder gemakkelijk in beweging. Toch kun je aan dat laatste best wel wat doen. Glucosamine slikken! Glucosamine is een lichaamseigen stof die je lijf na verloop van jaren niet meer goed zelf aanmaakt. Het heeft dus totaal geen zin om voor je uitgegroeid bent te beginnen met glucosamine. Maar wanneer je flink sport, zwaar werk verricht of voelt dat je wat strammer wordt, is glucosamine wel dé oplossing om je gewrichten soepel te houden.
Glucosamine

Wat doet glucosamine?

Glucosamine zorgt ervoor dat je kraakbeen in topconditie blijft. Kraakbeen is de bescherming van je botten in je gewrichten. Kraakbeen zorgt ervoor dat je botten elkaar niet kunnen raken. Wanneer kraakbeen verhardt, kan het gaan slijten. Zál het gaan slijten. Dat zorgt voor pijn in je gewrichten omdat je botten dan op een gegeven moment tegen elkaar zullen knotsen. Dit kun je, tot op zekere hoogte, voorkomen. Door glucosamine te gebruiken zorg je ervoor dat je kraakbeen mooi veerkrachtig blijft. Het kan dan de impact van alle bewegingen goed aan en zal veel minder snel gaan slijten. Dit maakt dat je langer en met meer plezier zult bewegen.

Wanneer neem je glucosamine?

Je kunt dit voedingssupplement gaan nemen vanaf dat je uitgegroeid bent. Wanneer je in de groei bent, maakt je lichaam het nog voldoende zelf aan. Ook wanneer je een fysiek zwaar beroep uitoefent of heel fanatiek sport is het slim om op tijd te beginnen met dit voedingssupplement. Merk je dat je bij het ouder worden steeds wat stijver wordt en dat je gewrichten meer pijn gaan doen? Je kunt dan, eventueel in overleg met je huisarts, ook zeker beginnen met dit voedingssupplement.

Actieve opa’s en oma’s met glucosamine

Al vanaf dat jouw kinderen klein waren heb je stiekem gedroomd van kleinkinderen. Geef het maar toe. Niet de lasten van het opvoeden, maar wel altijd leuke dingen doen. Die leuke dingen worden veel leuker als je zelf mee kunt doen. Glucosamine innemen kan uitkomst bieden. Je hebt dan meer kans een echte actieve opa of oma te worden. Een opa en oma die mee gaan op de slee, die lekker schommelen in de speeltuin en die graag een rondje met de kleinkinderen fietsen. Dat vinden je kleinkinderen ook vast fantastisch!