Als je een bed & breakfast hebt in de buurt van een populaire wandel- of fietsroute kan het zomaar zijn dat je de komende maanden flink vol zit. Om nog meer mensen te kunnen herbergen, kun je er voor kiezen om in een of meerdere kamers een stapelbed neer te zetten. Zo kun je grotere groepen mensen kwijt voor een nacht. En iedereen zal evengoed heerlijk slapen. Want zeg nou zelf, slapen in een stapelbed is toch een avontuur op zich?

Een stapelbed geeft ruimte

Normaal gesproken is de ruimte boven een bed leeg. Lucht. Het is dan toch ideaal als je daar nog een extra persoon kunt laten slapen? Met een stapelbed maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je kunt dan meer personen comfortabel laten slapen op hetzelfde oppervlak. Het is helemaal slim om in iedere kamer een stapelbed te plaatsen wanneer je een bed & breakfast of een jeugdhotel hebt. De mensen komen er vaak maar voor één of maximaal twee nachten voor ze weer verder gaan. En mensen vinden het, helemaal op vakantie, echt niet erg om bij elkaar op de kamer te slapen. En door het stapelbed heeft iedereen wel echt een eigen plek. Je ligt niet bij elkaar in bed.

Een stapelbed, maar welke dan?

Als je inderdaad een bed & breakfast of een andere overnachtingsgelegenheid hebt, is het van belang dat je de bedden goed en snel kunt afhalen en opmaken voor de volgende gasten arriveren. Kies daarom voor een stapelbed waar je zelf ook goed op kunt. Een bed waarop je je niet in allerlei rare bochten hoeft te wringen om je werk te kunnen doen. Kies er ook voor om het onderste bed ook op pootjes te (laten) zetten. Je kunt er dan gemakkelijk onder schoonmaken zonder dat je het hele bed uit elkaar hoeft te halen.

Het comfort van een stapelbed
Ook in een stapelbed kun je prima slapen. Maar veel mensen willen graag nog even een stukje lezen voor het slapengaan. Hou hier rekening mee met de aanschaf van je stapelbedden. Zorg ervoor dat er een leeslampje aanwezig is bij ieder bed. Ook een stopcontact voor het opladen van de mobiele telefoon van je gasten wordt erg op prijs gesteld. Om brandgevaar te voorkomen is het wel handig als er een apart plankje is waar mensen hun telefoon op kunnen leggen terwijl deze aan de oplader hangt. Zo wordt de mobiel nooit te warm.