Voor elke tuin de perfecte tuintegels

Om je tuin mooi te maken moet alles er perfect in passen. Voor mensen met kinderen is een andere tuin perfect dan voor een wat ouder stel. Het inrichten van jouw droomtuin doe je door meubels, tuintegels en kleuren uit te zoeken die bij elkaar passen. Elke tuin is anders en als je er echt iets moois van wilt maken is het nodig om goed na te denken over de kleuren die je samen voegt. Ook niet alle materialen passen bij elkaar dus ook daar moet je goed op letten. Ben je benieuwd naar onze visie voor het vinden van de perfecte tuin, lees dan dit blog.

Kies de tuintegels die jij mooi vindt

Het meest belangrijke voor een tuin zijn misschien wel de tegels. Als je de juiste tegels hebt gevonden kun je verder gaan met de rest van je tuin. Er zijn verschillende soorten tuintegels en allemaal hebben zij hun eigen kenmerken. Zo zijn er keramische tuintegels waar geen krassen op kunnen komen. Dit ziet er dus heel mooi uit en is kinderproof. Tegels van natuursteen zijn tegenwoordig ook erg populair en de betontegels blijven ook zeker niet achter. Het ligt echt aan je eigen smaak en hoe jij wilt dat je tuin eruit komt te zien.

Meubels die bij je tuintegels passen

Nadat je de perfecte tuintegels voor je tuin  hebt gevonden is het tijd om te gaan nadenken over de meubels. De een vindt het leuker om hele loungesets aan te schaffen voor in de tuin terwijl de ander liever een paar losse stoelen en een terrastafel koopt. Het ligt er maar net aan wat jij mooi vindt en welke stijl je tuintegels hebben. Donkerdere tegels gaan bijvoorbeeld niet heel erg goed samen met een loungeset in  de kleur zwart over donkergrijs dit zal je tuin een donkere uitstraling geven. Als je meubels en je tuintegels niet bij elkaar passen is eigenlijk de uitstraling van de hele tuin in een klap verpest.

Is een tuin zonder planten wel een tuin?

Misschien zijn de planten en bloemen die je plant in je tuin wel het belangrijkste voor het creëren van dé perfecte tuin. Wanneer je alle meubels en de tuintegels hebt uitgekozen is het dan ook echt tijd om te gaan bepalen welke planten je in de tuin wilt plaatsen. Worden het allemaal bloemen in de zelfde kleur of houd je het op de groene eenvoudige planten? Het is jouw tuin en dus bepaal jij hoe die er uit komt te zien.