Wanneer je gaat zeilen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk moet je boot waterdicht zijn, moeten de zeilen in goede conditie zijn en moet je zorgen dat je kunt zeilen. Maar vergeet ook je zeilkleding niet. Ook zeilkleding is heel erg belangrijk om veilig te kunnen zeilen. Je moet je op het water altijd voorbereiden op de ergste omstandigheden. Door de juiste zeilkleding aan te schaffen zorg je voor een goede voorbereiding.

Zeilkleding voor het hele gezin

Omdat je natuurlijk graag met je hele gezin het water op gaat, is het belangrijk dat je hele gezin goede zeilkleding aan heeft. Belangrijkste factoren van deze kleding zijn: winddicht, waterdicht en ademend. Ook is het verstandig om te kiezen voor kleding die niet snel zal slijten. Want zeilen is behalve ontspanning natuurlijk ook best heel hard werken. En het zou jammer zijn als je eerder terug moet omdat de gaten in je kleren vallen. Voor kinderen is speciale kleding beschikbaar. Deze kleding kun je natuurlijk nog aanvullen met een zwemvest. Zo weet je zeker dat je veilig en vertrouwd het water op gaat.
Zeilkleding

Zeilkleding van schoenen tot zeiljas

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komt er bij zeilkleding wel wat meer kijken dan alleen een gele regenjas en matching zuidwester. Als je het goed aanpakt, ben je op en top gekleed op het water. Dit zorgt voor extra comfort en je kunt daardoor langer doorgaan met zeilen. Dat is zeker bij races erg belangrijk. Daarom is het zeilkledingassortiment enorm. Denk dan aan sokken, laarzen, wetsuits, jassen en handschoenen. Want al schijnt het zonnetje nog zo lekker, je wilt altijd voorkomen dat je het koud krijgt. Het lijkt soms overdreven om compleet ingepakt aan boord te stappen, maar je bent eerder door en door koud dan je zou verwachten. Dus handschoenen en een goede jas en broek zijn zeker geen overbodige luxe.

Zeilkleding is hartstikke duur

Goede zeilkleding is over het algemeen niet goedkoop. Maar dat kan ook bijna niet, als je ziet wat voor eisen er aan gesteld worden. Je wilt kleding van goede kwaliteit. En daar zul je echt voor moeten betalen. Toch kun je ook op bovenstaande site wel eens een mazzeltje tegenkomen. Vergeet vooral niet in de zeilkleding outlet te kijken. Hier wordt kleding van vorige seizoenen verkocht. Niks mis mee, maar misschien net iets minder hip. Dit kan tot wel 50% schelen!