Een zwemvest aanschaffen lijkt zo simpel. Je gaat gewoon even online, bestelt een leuk vest in een leuk kleurtje en denkt dat je goed voorbereid bent. Helaas gaan veel mensen hier toch de mist in (of het water, net hoe je het wilt zien). Er zijn nogal wat dingen waar zo’n vest aan moet voldoen en dat soort informatie vind je alleen in een (online) winkel die écht betrokken is bij zijn klanten. Ga daarom nooit zomaar even online een vest aanschaffen, maar laat je goed informeren!

Een zwemvest voor verschillende doeleinden

Wil je een zwemvest of een reddingsvest? Kijk, daar begint het al. Een reddingsvest is namelijk écht anders. In een reddingsvest zit een kraag waardoor degene die onverhoopt in het water raakt altijd op de rug zal blijven drijven. Een reddingsvest is vooral handig voor mensen die (om wat voor reden dan ook) niet kunnen zwemmen. Dankzij het reddingsvest wordt de kans op overleven veel groter wanneer zo iemand te water raakt. Een zwemvest is zachter en beweeglijker. Hierdoor kun je met zo’n vest ook écht zwemmen. Bijvoorbeeld als je gaat zeilen op een meer en tussendoor even een plons in het water wilt doen. Ook voor actieve sporten als waterskiën en wakeboarden wordt een zwemvest aangeraden. Nog verstandiger is om ook een speciale helm aan te schaffen, dan ben je optimaal beschermd.

Een zwemvest voor verschillende personen in een gezin

Het zou lekker goedkoop zijn als je met het hele gezin toe kunt met één zwemvest. Maar het is echt niet verstandig. Een zwemvest moet goed zitten en de verschillen tussen jou en je 4-jarige zoon of dochter zijn dan echt te groot. Je kunt beter voor veilig gaan je je goed laten informeren over zwemvesten (en helmen!) voor je hele gezin. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid het water op gaat.

Het uiterlijk van een zwemvest is ondergeschikt

Iedereen wil er natuurlijk goed uit zien. Ook wanneer je met een zwemvest aan over het strand of de boulevard gaat. Toch is het uiterlijk van zo’n vest niet echt belangrijk. Het is veel belangrijker dat het vest goed en comfortabel zit. Natuurlijk wil het oog ook wat en gelukkig zijn de zwemvesten van tegenwoordig vaak onderdeel van een serie waterkleding. Je kunt de zwemvesten vaak goed combineren met wetsuits. Zo weet je zeker dat je er ondanks dat, misschien lompe, vest toch stylish bij loopt.
Zwemvest