Bij de term “Blaklader werkbroek” zal niet bij iedereen een belletje gaan rinkelen. Maar als je erbij vertelt dat deze broek met name gedragen wordt door mensen die veel met gereedschap werken weet bijna iedereen direct over wat voor soort broek je het hebt. Het is niet voor niets dat de Blaklader werkbroek zo populair is in de bouw, transport en logistiek.

blaklader werkbroek plaatje
Over Blaklader

Zoals de naam Blaklader doet vermoeden vindt het bedrijf zijn oorsprong in Scandinavië. Het Zweedse familiebedrijf is ruim 50 jaar geleden opgericht om werkkleding te maken te distribueren. In de eerste instantie lag de focus op de Zweedse markt, maar al snel zag ook de rest van Europa in dat de werkkleding van Blaklader vooraan staat in kwaliteit en gebruiksgemak.
Inmiddels is de Blaklader werkbroek niet meer weg te denken uit beroepsgroepen waarin veel met gereedschap wordt gewerkt of in omgevingen waar extra bescherming qua kleding noodzakelijk is.

Eigenschappen van de Blaklader werkbroek

Wat maakt de Blaklader werkbroek zo bijzonder? Ten eerste wordt er gebruik gemaakt van zwaardere stofkwaliteiten. Dit maakt de broek extra sterk, zodat deze minder snel slijt en de juiste bescherming biedt. Vaak zie je dat zware stoffen de broek stug en minder flexibel maken. Dit is echter niet het geval bij Blaklader werkbroeken. De combinatie van de zware stof en stretchdelen op de zitvlakken maakt deze werkbroek zeer comfortabel om te dragen. Op de vlakken die zwaar belast worden zijn de naden dubbel en driedubbel gestikt. Het materiaal dat voor de Blaklader werkbroek gebruikt wordt is onder meer katoen, polyester/katoen en modacryl/katoen. Deze laatste combinatie stoffen maakt de broek vlam vertragend en fluoriderend.
De broeken bevatten een verdikking ten hoogte van de knieën, zodat de knieën optimaal beschermd en ondersteund worden.

Altijd de juiste pasvorm

Deze werkbroeken zijn dus comfortabel, ze bieden de beste bescherming en ze zijn van uiterst betrouwbare materialen gemaakt. Hoe zit het met de pasvorm? Ziet het er wel een beetje hip uit?
Ja, de broeken zijn in zeer veel kleuren, pasvormen en modellen verkrijgbaar. De boord sluit goed aan, dus als je bukt ontstaat er geen “bouwvakkers decolleté”. Nog een belangrijk punt is dat de Blaklader werkbroeken in zowel mannen als vrouwen versies verkrijgbaar zijn.
De broeken staan bekend als hip en stoer en ze kunnen goed tegen een stootje. Smeer, vocht en stof zijn geen enkel probleem voor de Blaklader werkbroek.